Ir al contenido principal

Quasi Serenor de Duet Arima


 Dissabte 2 de febrer, 20:30 h.
Contrabaix i dansa amb Rafael Esteve i Maria Mora
Una pinzellada de música antiga del segle XVII busca una connexió amb la música contemporània.
Tant la interpretació com la durada de l’espai entre les diferents peces, responen a la inspiració del moment, respectant sempre el silenci i endinsant-se en els enigmes de l’esperit.

La composició musical de Rafel està estructurada en dues parts en aquest cas: La primera, escrita i “tancada” i una segona improvisada.
La dansa de Maria és deixa tocar per la música i pretén també modificar-la, està inspirada en les composicions musicals com a punt d'inici, treballant diferents materials de moviment i desenvolupant-los “in situ” en un esperit d'improvisació, la repetició, l’idea de fractal està molt present en la relació amb la música.

Sobre ells:
Rafael Esteve i Maria Mora es troben en el marc del Col·lectiu Free't Soundpainting de Lleida, del que en formen part des dels seus inicis, d'allí en sorgeixen les ganes de treballar junts afegint dansa a les composicions d'en Rafa. Aquest és el seu primer treball, en el que treballen amb materials tant sonors com de moviment amb els quals improvisen dins d'una composició.

Rafel Esteve (1958), professor de contrabaix i música de cambra “L’escola Municipal de Música i conservatori de Lleida” i “L’escola Municipal de música de Sant Boi”.
També és membre “L’OJC” (Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida), “OCC” (Orquestra de Cambra Catalana) i “Col·lectiu Free-t”.

Maria Mora ballarina, estudia dansa contemporània a Brussel·les, assistint als entrenaments de Jette Studio i la Raffinerie coneixent els treballs de diferents ballarins, i es forma i certifica per a ensenyar dansa a través d'Axis Syllabus, un mètode d'anàlisi i comprensió de la locomoció humana. Interessada i compromesa amb la improvisació, s'interessa per la espontaneïtat, per no dir el que s'ha de veure si no jugar al que ja hi és.

Comentarios