Ir al contenido principal

RIUH Concert d'Arrel Ibèrica i Elèctrica

--Raquel Cruces, veu i percussions --

--Martí Ruids, guitarra--

Viernes 8 de Julio, 21 h.--

La Raquel treballa amb un peu al passat i un al present. Busca, redescobreix i recull tonades recopilades a fonoteques i arxius; les classifica i en tria per a tornar a ser cantades i escoltades amb les orelles i els cors del nostre temps. Paral·lelament, cerca, estudia, amuntega, tot de percussions que han acompanyat els cants de transmissió oral de les dones de manera ancestral. 
El Martí ve de la construcció d'escultura sonora, deixeble de François Baschet, la lutieria experimental, l’electroacústica i el soundscape; guitarrista format en músiques modernes com el jazz, el post-rock més sorollós i ambiental, i manifestacions musicals més aviat insòlites com el gamelan Balinès.


La trobada dels dos mons ens fa imaginar formats i músiques noves per explorar. 

La Raquel aporta un repertori de registres i gèneres amplíssim i profund. El dolç cant de l'ondina. Com s'hi posa el Martí amb la seva barqueta de fusta i metall en unes aigües que vénen de tan lluny? Jocs, camins improvisats, variacions i reharmonitzacions, sincronies i connexions inesperades. Abraçar el risc i deixar-nos sorprendre. Això és RIUH".

 






Comentarios