Ir al contenido principal

Ariadna Rodríguez Masafrets i Joan Pérez-Villegas Morey: inter-silvas

 --marimba i violí--

Domingo 3 de diciembre, 19 h.--

Aquesta proposta formada per dos dels músics de l’Ensemble La Modesta (grup resident del cicle de música de cambra de Mataró a l’Ateneu) vol apropar diferents estils i èpoques a partir del diàleg de dos instruments poc comuns en sales de concerts: la marimba i el violí. Format per la violinista Ariadna Rodríguez Masafrets i el percussionista i compositor Joan Pérez-Villegas Morey, el duo es crea a partir de la necessitat de buscar un repertori comú i a la vegada innovador: un espai on poder presentar obres amb un ampli ventall d’elements musicals, que apropi també de manera pedagògica al públic diferents expressions artístiques musicals, presentades abans de cada obra.


Amb una amistat que ja ve dels estudis superiors (ESMuC) i havent coincidit en diversos projectes professionals musicals, aquest programa suposarà un repte no només interpretatiu, sinó també musicològic, per presentar un relat coherent entre les obres escollides. La formació de duet de marimba i violí no és molt coneguda; el duet vol apropar de manera innovadora un repertori ric en textures i sonoritats, tant d’obres originals com d’arranjaments fets per l’ocasió.

El concert, titulat “inter silvas”, fa referència a la base comuna dels dos instruments: la fusta. Aquest origen comú no sempre serà evident en el pla sonor: segons l’obra en qüestió i les tècniques interpretatives, el diàleg entre els dos instruments serà quasi mimètic o molt dispar.

S’interpretaran obres dels catalans Moisès Bertran Ventejo, Feliu Gasull Aluart i Toti Soler Galí, però també composicions franceses escrites per Cécile Chaminade o Olivier Messiaen, de l’argentí Ástor Piazzolla, del grec-canadenc Christos Hatzis, entre d’altres.

Un video amb Blau Salvatge ensemble>>

JOAN PÉREZ-VILLEGAS MOREY comença a estudiar percussió als vuit anys al Conservatori de Música i Dansa de Palma. Arrossegat per les atraccions culturals de Barcelona, decideix estudiar percussió clàssica i contemporània a l’ESMuC. Va ser en aquest centre on s’interessa en descobrir altres tipus de música com el jazz i la música tradicional, així com altres disciplines com la composició i la improvisació. Tant és així que, al finalitzar la carrera, fa el Màster de Jazz de Barcelona en composició sota la direcció de Lluís Vidal. La seva carrera l'ha portat a participar en nombrosos i diversos projectes que van des de la música de cambra fins a la música simfònica, orquestres de jazz, música per a dansa o teatre, pop, música tradicional, etc. Té l'oportunitat de tocar durant una temporada com a acadèmic a l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, com a artista convidat al SICMF 16' (Sud-àfrica) i Cistermusica 16' (Portugal) amb el duet de percussió Face two Phase, amb el qual van guanyar el primer premi en la 4a edició de CIMCA (Concurs Internacional de Música de Cambra Cidade Alcobaça, Portugal). Com a compositor, és guardonat amb el primer premi del KUG Jazz Comp 2021 per l’obra The Properties of Rubber i amb el premi Ruta del Jazz de Núvol pel disc Blau Salvatge (2020). El 2019 presenta Blau Salvatge, el primer projecte com a compositor i líder de banda. Gràcies a una campanya de micromecenatge que va comptar amb més de 150 mecenes, es grava l'àlbum i es presenta al 2020, mentre continua els estudis en composició a la HKB (Berna), amb Martin Streule, Django Bates i Stefan Schultze. Actualment treballa com a compositor, músic i productor freelance, mentre segueix desenvolupant els seus propis projectes com Alanaire i Blau Salvatge, entre d'altres.

ARIADNA RODRÍGUEZ MASAFRETS és violinista, nascuda a Mataró, i ha participat en formacions de música de cambra com el Quartet Lîla, Quartet Moana o Ensemble Fuster. També ha estrenat l’integral de cambra de la compositora contemporània Claudia Baulies amb l’Akva Ensemble, participat en el projecte Blau Salvatge de nova creació i jazz, entre altres projectes que també han estat enregistrats. Ha tocat en formacions professionals com l’Ensamble 216, la Camerata Penedès, la Schubert Filharmonia, la Simfònica del Vallès o la Camerata Eduard Toldrà. La seva formació orquestral comença amb les joves orquestres nacionals de Catalunya i Espanya, com també al Schleswig-Holstein Musik Festival a Alemanya. Va estudiar a l’IEA Oriol Martorell, acabant el darrer any de grau professional al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb menció d’honor tant en violí com música de cambra, continuant els estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya, també amb excel·lents qualificacions. Actualment, és sòcia d’una de les cooperatives culturals i espais educatius musicals de la ciutat de Mataró, impulsant projectes com el Certamen Núria Masafrets i el Cicle de Concerts La Modesta (a partir dels estudis en el postgrau d’Economia Social i Solidària), mentre continua els estudis de Màster en interpretació del violí i música de cambra al Conservatori Superior del Liceu amb Sara Bitlloch.

_______________________________________

Entrada: Taquilla inversa (Sugerencia: €10-15 eur) 

_______________________________________






Comentarios